Bulgaars avontuur voor Surinaams international

Een buitenlands avontuur voor Shaquille Pinas. De kersverse international van Suriname gaat aan de slag in Bulgarije. Daar ligt namelijk een mooi contract voor hem klaar bij Ludogorets Razgrad, de absolute alleenheerser in dat land.

Ludogorets Razgrad vist voor de tweede keer in de vijver van transfervrije spelers uit de Eredivisie. Eerder wist het al doelman Sergio Padt te verleiden voor een avontuur. Net als Padt had ook de 23-jarige Pinas een aflopende verbintenis. En dat betekent dat Pinas nu dus ook transfervrij de overstap van ADO Den Haag naar Bulgarije gaat maken.

Pinas was de afgelopen seizoenen een vaste waarde in Den Haag. De Surinaams international werd al meerdere malen gelinkt aan een langer verblijf in de Eredivisie. Naast Ludogorets Razgrad zou ook PEC Zwolle zeer concreet in de markt zijn geweest. Morgen wordt hij echter in Bulgarije gepresenteerd. Eerder werd hij ook al eens gelinkt aan CSKA Sofia waar oud-ADO Den Haag trainer Alen Pardew werkzaam is als technisch directeur.

Gold Cup met Suriname

De centrale verdediger speelt komend seizoen met Suriname op de Gold Cup. Dat toernooi vindt plaats in de Verenigde Staten. De viervoudig international komt met Suriname onder andere Jamaica tegen. Ook Costa Rica is een tegenstander. Het betekent wel dat hij met Ludogorets een aantal voorrondes van de Champions League gaat missen.