Bulgaarse topclub aast op Sergio Padt

Sergio Padt vertrekt mogelijk al deze maand bij FC Groningen. De Bulgaarse topclub Ludogorets heeft namelijk meer dan gewone belangstelling, zo meldt RTV Noord. De dertigjarige Padt loopt na dit seizoen uit zijn contract bij FC Groningen. De keeper heeft er nooit een geheim van gemaakt nog een keer een buitenlands avontuur te willen aangaan.

Mocht het deze transferperiode tot een overgang komen dan levert dat FC Groningen nog een bescheiden transfersom op. Padt heeft immers nog een contract voor een half jaar. Padt speelt al sinds 2014 bij FC Groningen. De doelman werd die zomer overgenomen van het Belgische KAA Gent. Eerder kwam Padt uit voor Jong Ajax, Haarlem en Go Ahead Eagles.

FC Groningen is overigens al voorbereid op een vertrek van Padt. Het hengelde vorige week de Noorse keeper Per Kristian Bratveit binnen. De 24-jarige doelman is overgekomen van het Zweedse Djurgardens IF. In eerste instantie wordt hij voor een half jaar gehuurd. Wel heeft FC Groningen een optie tot koop bedongen.

PFK Ludogorets Razgrad werd de afgelopen negen jaar keer op keer kampioen van Bulgarije. Dat moet in 2020 opnieuw gebeuren. De dominantie met tien titels op rij zal niet snel meer worden geëvenaard. Bij Ludogorets heeft men dit seizoen al gebruik gemaakt van drie verschillende keepers. Het is dan ook niet gek dat ze op zoek zijn naar een nieuwe doelman. Sinds deze zomer staat ook Elvis Manu bij de club onder contract.