Bulthuis uitgeschakeld op WK voor Clubs

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Het WK voor clubteams zit er voor Dave Bulthuis al weer op. Met zijn ploeg Ulsun Hyundai ging hij met 1-2 onderuit tegen het Mexicaanse Tigres. Grote man aan Mexicaanse zijde was  die beide goals voor zijn rekening nam.

Ulsun Hyundai mocht als winnaar van de Aziatische Champions League naar het WK voor clubteams. Daar trof het in de kwartfinale de winnaar van Noord-Amerika. Inzet was een plek in de halve finale met het Braziliaanse Palmeira als tegenstander. Die wedstrijd staat voor zondag gepland.

In Qatar kwam Ulsun Hyundai via verdediger Kim Ki-Hee na 24 minuten nog wel op voorsprong. Lange tijd leek dat ook de ruststand te worden. Er was echter niet gerekend op de 35-jarige Andre-Pierre Gignac. De Franse aanvaller scoorde vlak voor rust de gelijkmaker.

De voormalig spits van Marseille en het nationale team van Frankrijk tekende in de blessuretijd via een strafschop ook voor de 1-2. In de tweede helft kwam die stand niet meer in gevaar. Voor Ulsun Hyundai werd enkel nog een doelpunt afgekeurd.