Cambuur heeft oogje op Reza Ghoochannejhad

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

SC Cambuur stevent af op promotie naar de Eredivisie. Ondertussen is het ook al druk bezig met volgend seizoen. Ook een oude bekende is nadrukkelijk bij Cambuur in beeld.

Nick Doodeman maakte in februari al de overstap van FC Volendam naar Leeuwarden. Komende zomer moet ook verdediger Marco Tol de overstap maken van Volendam naar Friesland. Toch hoopt men ook Eredivisie ervaring aan de selectie toe te voegen. Volgens Leeuwarder Courant denkt Cambuur namelijk aan Reza Ghoochannejhad. De aanvaller is geboren in Iran maar opgegroeid in Nederland. De 43-voudig international van Iran speelde in zijn loopbaan eerder voor clubs als SC Heerenveen, Sint Truiden, Standard Luik, Charlton Athletic en Sydney FC.

Ghoochannejhad heeft een aflopende verbintenis bij PEC Zwolle. Komende zomer kan de 33-jarige aanvaller dan ook transfervrij terugkeren naar de club die hij eerder al tussen 2010 en 2011 diende. Technisch manager Foeke Booy in de podcast KOKO Radio van Leeuwarder Courant:  “Hij is inmiddels op leeftijd, maar heeft nog wel een neusje voor de goal. Volgens mij heeft hij nog een appartementje in Leeuwarden.”

Overigens wil Cambuur uiteraard ook door met Robert Mühren. De aanvaller scoorde dit seizoen al 31 keer in de Keuken Kampioen Divisie. De aanvaller wordt voor het tweede jaar op rij gehuurd van het Belgische Zulte Waregem. Bij die club loopt hij deze zomer uit zijn contract. Booy: “Robert is een geweldige speler. Een leiderstype ook. We hebben afgesproken om na het seizoen met elkaar te gaan zitten. Wij willen uiteraard met hem door.”