Cambuur profiteert van misstap concurrentie

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

De Keuken Kampioen Divisie weet voetbalfans elke keer weer te verrassen. Net nu je dacht dat de promotiestrijd enigszins was beslist is die weer compleet opengegooid. De grote vraag is nu wie naast Cambuur gaat promoveren.

Het vroege treffen tussen Go Ahead Eagles en Roda JC eindigde net zoals het is begonnen. Daarmee kan de focus voor Go Ahead Eagles volledig op de playoffs. De afstand met de nummers één en twee is nu echt te groot geworden. Na 31 duels heeft Go Ahead Eagles nu 59 punten. Roda JC heeft na hetzelfde aantal duels 49 punten. Het verschil tussen nummer acht Roda JC en nummer negen Helmond Sport is tien punten.  Normaal gesproken is dat onoverbrugbaar.

Voorafgaand aan deze speelronde werden de grootste problemen verwacht voor koploper Cambuur. De Friezen maakte vandaag echter geen enkele fout. De ploeg van Henk de Jong won op bezoek bij nummer zeven FC Volendam met 0-3. Robert Mühren opende aan De Dijk de score. Daarna was het twee keer Michael Breij. De titel, en daarmee ook promotie, lonkt daarmee meer dan ooit. Runner-up De Graafschap ging vandaag verrassend op eigen veld met 0-3 ten onder tegen laagvlieger FC Dordrecht. Op de Vijverberg werd het maar liefst 0-3. Grote man aan de kant van Dordrecht was Naoufal Bannis. De negentienjarige huurling van Feyenoord scoorde twee keer.

Het werd voor SC Cambuur nog mooier. NAC Breda morste namelijk op bezoek bij Jong Ajax eveneens punten. In Amsterdam werd het 1-1. Het betekende dat nummer vier Almere City eindelijk weer eens kon opklimmen. De ambitieuze club uit Flevoland klom door een 2-0 zege op NEC naar de tweede plaats. Thomas Verheydt scoorde beide goals, waaronder eentje vanaf de  strafschopstip.

Stand top 8 Keuken Kampioen Divisie

  1. SC Cambuur 31-73
  2. Almere City 31-65
  3. De Graafschap 31-64
  4. NAC Breda 31-63
  5. Go Ahead Eagles 31-59
  6. NEC 31-56
  7. FC Volendam 31-50
  8. Roda JC 31-49

Speelronde 32: opnieuw toppers

Op maandag, tweede Paasdag, wordt er opnieuw een speelronde gespeeld. Er staan dan in de Keuken Kampioen Divisie opnieuw topduels op het programma. Nummer acht Roda JC neemt het op eigen veld op tegen nummer twee Almere City, terwijl nummer vier NAC Breda juist nummer vijf Go Ahead Eagles ontvangt. Cambuur kan op eigen veld tegen nummer tien Excelsior een nieuwe stap richting de titel zetten. Nummer drie De Graafschap lijkt met een uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht de makkelijkste wedstrijd te hebben. Jong FC Utrecht staat zestiende.