Cambuur wil international niet naar Afrika Cup laten gaan

Begin volgend jaar start in Kameroen de Afrika Cup. Het Nederlandse voetbal is met in totaal vijftien spelers goed vertegenwoordigd. Toch zijn er nog twijfels over één van de opgeroepen spelers.

SC Cambuur is namelijk niet van plan één van haar spelers naar Afrika te laten afreizen. SC Cambuur is na Ajax (3) de ploeg die de meeste spelers (2) afvaardigt. Naast Issa Kallon (Sierra Leone) is ook David Sambissa opgeroepen. De verdediger die ook als aanvaller in actie komt is opgeroepen voor Gabon. Toch hoopt Cambuur de in Frankrijk geboren speler in Friesland te houden.

De trotse nummer acht van de Eredivisie stelt in een statement op haar website:

“Wel is het nog maar sterk de vraag of David Sambissa in actie gaat komen. De club is namelijk niet akkoord gegaan met zijn oproep, aangezien David nog steeds kampt met (de naweeën van) een blessure opgelopen in het thuisduel tegen FC Utrecht (21 november). Hij heeft op het moment van vertrek nog geen enkele individuele training op het veld gedaan, laat staan sessies met de groep. Gezien de ernst van de blessure en het advies van de medische specialisten heeft SC Cambuur, ondanks het mooie podium dat hem zeker wordt gegund, de oproep geweigerd. Volgens de FIFA-reglementen mag de Gabonese Bond de speler echter nog steeds oproepen om daar een diagnose te stellen.”

Afhankelijk van de resultaten van Sierra Leone en Gabon tijdens de Africa Cup of Nations mist Cambuur de spelers sowieso in de wedstrijden tegen Sparta Rotterdam op zondag 16 januari en AZ op zaterdag 22 januari.

Update 3/1: Cambuur moet Sambissa toch afstaan aan Gabon. Dat heeft een medische test door de voetbalbond van Gabon uitgewezen.

1 Trackback / Pingback

  1. Voetbalnieuws Site: Cambuur wil international niet naar Afrika Cup laten gaan | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.