Celtic lijkt strijd om Giakoumakis te gaan winnen

Niet Werder Bremen maar Celtic lijkt aan de haal te gaan met Georgios Giakoumakis. Volgens Schotse media is Celtic bereid om ruim 2.5 miljoen euro voor de Griekse aanvaller neer te tellen. Om die reden heeft VVV Venlo toestemming gegeven aan Celtic om ook persoonlijk met de aanvaller te onderhandelen. Voor de aanvaller is dat goed nieuws. Landgenoot Ange Postecoglou is manager van Celtic.

VVV Venlo heeft een uitgaande transfersom hard nodig. Aanvankelijk hoopte het voor de topscorer van het seizoen 2019-2020 circa 5 miljoen euro te incasseren. Interesse kwam echter nauwelijks op gang. Daar kwam deze week verandering in. Na de Duitse degradant Werder Bremen klopte ook de nummer twee van Schotland, Celtic, aan. In tegenstelling tot bij Werder Bremen lijken de salariseisen van de Grieks international voor Celtic geen probleem. Giakoumakis zou een jaarsalaris van 700.000 euro verlangen.

Celtic wil komend seizoen de titel weer gaan binnenhalen. Na jarenlang de Schotse Premier League te heersen, kwam het Rangers FC van manager Steven Gerrard vorig jaar langszij. Celtic nam het gisteren in de voorronde van de Europa League nog op tegen AZ. Het won in Glasgow met 2-0.