Chong wordt vijfde Nederlander bij Club Brugge

Het aantal Nederlanders bij Club Brugge is verder uitgebreid. Ook Tabith Chong gaat aan de slag bij de Belgische topclub.

Club Brugge meldt op Twitter een principe akkoord te hebben bereikt met de buitenspeler. Manchester United en Werder Bremen zijn de andere betrokken partijen. De Engelse topclub verhuurde de jeugdinternational namelijk aan Werder Bremen. In de Bundesliga kwam hij echter nauwelijks aan spelen toe. De 21-jarige Chong kwam weliswaar tot 13 optredens, daarvan waren er slechts drie als basiskracht. Vandaag kwam hij tegen Schalke 04 (1-1) al niet meer in actie.

Nu biedt Club Brugge dus voor alle partijen een uitweg. Chong wordt in Brugge de vijfde Nederlander in de selectie. Ruud Vormer is al niet meer weg te denken in Brugge. Vorig jaar kwam Noa Lang erbij. Deze transferperiodes stapten ook Bas Dost en Stefano Denswil over naar de Belgische topclub.

Door de transfer van Krépin Diatta naar AS Monaco had Club Brugge dringend behoefte aan aanvallende versterking. Met Nabil Dirar (Fenerbahce) en Tabith Chong heeft trainer Philippe Clement er nu twee opties bij. Het moet Club Brugge het laatste zetje geven naar een nieuwe titel en daarmee Champions League miljoenen. 43-voudig Marokkaans international Dirar speelde tussen 2008 en 2012 ook al in Brugge.