CL-Loting met perspectief voor Ajax

Credits: Marco Oomen Fotografie

Een loting voor Ajax met perspectief. De ploeg van Erik ten Hag had loodzwaar kunnen loten, maar kan achteraf met een goed gevoel terugkijken.

Op papier heeft Ajax de minste ploeg geloot uit Pot 1. In Pot 1 zaten de kampioen van alle grote voetballanden plus de winnaars van de Champions League en Europa League. Ajax lootte de Portugese kampioen Sporting Lissabon. Na drie duels in de Portugese Liga NOS staat Sporting Lissabon opnieuw aan kop. Dat doet het overigens samen met PSV-beul Benfica.

Uit Pot 2 kwam Borussia Dortmund. Het lijkt er op dat die club de favoriet is voor de eindwinst. De selectie van Borussia Dortmund kreeg met Donyell Malen deze zomer een Nederlands tintje. Borussia Dortmund betaalde 30 miljoen euro aan PSV. De aandacht bij geel-zwart gaat echter uit naar Erling Haaland.

De vierde ploeg in Groep C is de Turkse topclub Besiktas. Jeremain Lens staat bij Besiktas onder contract. De zestienvoudig international van Turkije heeft met Domagoj Vida nog een bekende voor de Amsterdamse aanhang. Vida werd eerder nog de ‘knipoog’ Kroaat genoemd toen Olympique Lyon uiteindelijk ten koste van Ajax op doelsaldo in Europa doorging.

https://twitter.com/ChampionsLeague/status/1430940554309812228?

Elders in de Lage Landen was men minder blij met de loting. Om precies te zijn in Brugge. Het Oranje getinte Club Brugge hoeft zich niet veel illusies te maken. Het zit in een groep met Manchester City, PSG en RB Leipzig. Het betekent dat spelers als Kevin de Bruyne en Lionel Messi naar Brugge komen.

Ook Groep B met Atletico Madrid, Liverpool, FC Porto en AC Milan mag er wezen. Datzelfde geldt voor Groep E met Bayern München, FC Barcelona, Benfica en Dinamo Kiev.