Clint Leemans maakt seizoen af in Keuken Kampioen Divisie

Fotocredit: PEC Zwolle / FOX Sports

Clint Leemans maakt het seizoen af in de Keuken Kampioen Divisie. De Graafschap neemt de middenvelder op huurbasis over van PEC Zwolle.

De Graafschap was al geruime tijd op zoek naar een aanvallende middenvelder. Daarmee achten de Superboeren zich zeker niet kansloos voor promotie naar de Eredivisie. De nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie heeft slechts drie punten achterstand op runner-up Almere City. Voor het eerst promoveren zowel de nummer één als nummer twee naar de Eredivisie.

De 25-jarige Leemans kwam dit seizoen vijftien keer voor PEC Zwolle in de Eredivisie in actie. Zijn laatste basisplaats dateert echter al weer van eind oktober. Sindsdien moet Leemans het stellen met invalbeurten van maximaal 25 minuten. Bij De Graafschap lijkt hij direct onomstreden basiskracht te worden.

Opvallend genoeg werd Leemans eerder dit seizoen nog verkozen tot Speler van de Maand September in de Eredivisie. Dat had alles te maken met zijn goals tegen AZ en Sparta, en nog een assist. Nu maakt hij dus de overstap naar het tweede niveau. Eerder speelde Leemans voor Jong PSV, VVV Venlo en RKC Waalwijk.