Club Brugge na beursgang ruim 200 miljoen euro waard

Manneshotit / Red Bull Content Pool

Er is meer duidelijk over de aankomende beursgang van Club Brugge. De Belgische koploper heeft een prospectus uitgegeven en daarmee ook de richtprijs voor aandelen. Daarmee wordt ook direct duidelijk dat Club Brugge dan toch niet meer waard wordt dan Ajax.

Club Brugge krijgt later deze maand een notering aan de Euronext in Brussel. De Belgische kampioen zal verhandeld worden onder de ticker CLUB.  Grootaandeelhouder Grizzly Sports brengt 28,3 procent van Club Brugge naar de beurs. Bij een grote vraag kan dat altijd nog worden uitgebreid naar 40,69%. Daarmee blijft Grizzly Sports, met als belangrijkste aandeelhouders Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert, de meerderheid van de aandelen behouden.

Een aandeel van Club Brugge gaat in Brussel tussen de 17,50 en 22,50 euro kosten. Dat is afhankelijk van de vraag. Bij de laagste prijs is Club Brugge 200 miljoen euro waard. Bij de hoogste prijs zou dat 258 miljoen euro zijn. Club Brugge houdt het recht om afhankelijk van de vraag nog naar boven of beneden wordt bijgesteld. Vooralsnog wordt dat echter niet verwacht.

Op basis van de huidige inschattingen komt de koppositie van Ajax in de Benelux niet in gevaar. Ajax heeft al sinds de jaren negentig een beursnotering. Op dit moment heeft de club een beurswaarde van 292 miljoen euro. Dat is net niet genoeg voor een plekje in de top vijf van best gewaardeerde voetbalaandelen.

De top 10 beursgenoteerde clubs in Europa

  1. Manchester United (2.7 miljard euro)
  2. Juventus (1,1 miljard euro)
  3. Borussia Dortmund (529 miljoen euro)
  4. AS Roma (476 miljoen euro)
  5. Olympique Lyon (320 miljoen)
  6. Ajax (291 miljoen euro)
  7. FC Porto (262 miljoen euro)
  8. Club Brugge (200-258 miljoen euro*)
  9. Sporting Lissabon (197 miljoen)
  10. Benfica (144 miljoen euro euro)