Club Brugge wil Ajax achterna: beursgang lonkt

Manneshotit / Red Bull Content Pool

Aandelen van Club Brugge? De kampioen van België heeft concrete plannen om naar de beurs te gaan. Volgens de Belgische krant De Tijd mikt Club Brugge al op een zomerse notering op de Euronext in Brussel.

Club Brugge groeide de afgelopen jaren uit tot een alleenheerser in de Belgische Pro League. Met de Champions League miljoenen investeerde het de afgelopen transferperiodes fors in haar eigen elftal. Daarmee sorteert het voor op een langere dominantie in het Belgische voetbal. Met banken en financieel adviseurs wil Club Brugge nu de volgende stap gaan zetten: een beursnotering.

De Belgische topclub groeide dit seizoen uit tot een Nederlands bastion. Ruud Vormer was al enige tijd actief in Brugge. In de zomer verruilde Noa Lang Ajax voor Club Brugge. In de afgelopen transferperiode maakten ook Stefano Denswil (Bologna) en Bas Dost (Eintracht Frankfurt) de overstap naar de koploper van België. Volgens Belgische media wil Club Brugge het geld gaan gebruiken voor het bouwen van een nieuw stadion.

Op dit moment is nog onduidelijk of Club Brugge voor de beursgang nieuwe aandelen zal uitgeven of het gaat doen met het bestaande aandelenkapitaal. Het overgrote gedeelte van de aandelen is in handen van voorzitter Bart Verhaeghe, directeur Vincent Mannaert en bestuurder Jan Boone. Daarnaast hebben lokale ondernemers ongeveer 15% van het aandelenkapitaal in handen.

Club Brugge is zeker niet de enige club die naar de beurs gaat. Ajax was in de jaren negentig één van de eerste. De koploper van de Eredivisie is nog altijd de enige club uit de Benelux die beursgenoteerd is. In het buitenland is het normaler om extern geld via de beurs op te halen. Voorbeelden hiervan zijn Sporting Lissabon, AS Roma en Manchester United. Ook clubs als Juventus, Borussia Dortmund en Olympique Lyon zijn op de beurs actief.

1 Trackback / Pingback

  1. Ajax Nieuws Online: Club Brugge wil Ajax achterna: beursgang lonkt | Al het Ajax nieuws en video' s

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.