Club Jaap Stam aan de haal met voormalig target Ajax

Credits: FC Cincinnati

In de afgelopen transferperiode verbrak Ajax haar eigen transferrecord voor Sébastien Haller. Toch werd ook de naam van Brenner Souza da Silva, kortweg Brenner, veelvuldig genoemd.

De link tussen de 21-jarige Brenner en Ajax was snel gelegd. De jonge Braziliaanse aanvaller speelde in eigen land voor het financieel geplaagde São Paulo. Bij die club speelde eerder ook David Neres en Antony. Beide clubs deden in het verleden dus vaker zaken.

Volgens het Braziliaanse GloboEsporte trekt Brenner echter naar de MLS. FC Cincinnati, de club van trainer Jaap Stam, is bereid om 11 miljoen euro voor hem neer te tellen. Wanneer Brenner tien duels in de MLS speelt ontvangt São Paulo nog eens 1,7 miljoen euro. Daarnaast ontvangt São Paulo ook nog eens 20% van de transfersom mocht Brenner in de toekomst voor meer dan 13 miljoen euro worden verkocht.

De transfer is een mooi kunststukje van technisch directeur Gerard Nijkamp. Jaap Stam en assistent Said Bakkati hadden dringend behoefte aan aanvallende impulsen. Huurling Jürgen Locadia maakte nog geen indruk. De verwachting is dan ook dat onze landgenoot vervroegd zal terugkeren naar Brighton Hove & Albion. Die club wil hem dan opnieuw verhuren. Bij FC Cincinatti staan ook verdediger Maikel van der Werff en middenvelder Haris Medunjanin odner contract.