CSKA Sofia breidt aantal Nederlanders verder uit

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Er zijn soms van die clubs die op de Nederlandse toer gaan. Dat geldt ook voor CSKA Sofia. De 31-voudig kampioen van Bulgarije kondigde vandaag de komst aan van Thomas Lam. Daarmee komt het aantal spelers met de Nederlandse nationaliteit op vier.

De afgelopen jaren maakte al de nodige spelers de overstap naar de Bulgaarse hoofdstad. Zo staan ook Menno Koch, Jurgen Mattheij en Yanic Wilschut onder contract bij CSKA Sofia. De 27-jarige Lam is nu aangetrokken vanwege een zware blessure van Koch. Hij zal maanden buitenspel staan. De voormalig speler van NAC Breda maakte in de zomer van 2020 de overstap van het Belgische Eupen naar Bulgarije.

In Bulgarije lag voor Lam een tweejarig contract klaar. De verdediger was transfervrij nadat hij afgelopen zomer uit zijn contract liep bij PEC Zwolle. Eerder kwam Lam uit voor AZ, Nottingham Forest en FC Twente. De teller blijft dus voorlopig steken bij 160 duels in de Eredivisie. Ook is de in Amsterdam geboren Lam een vaste waarde voor het nationale team van Finland. Hij maakte al 26 keer zijn opwachting voor Finland.

Het Nederlandse getinte CSKA Sofia hoopt dit jaar weer een gooi te doen naar de titel. Makkelijk zal het niet worden. CSKA Sofia zal dan de al tien jaar durende hegenomie van Ludogorets moeten doorbreken. Ook die club uit de efBet liga is Nederlands getint. Met Sergio Padt, Shaquille Pinas en Elvis Manu staan er drie landgenoten onder contract.

CSKA Sofia is ook nog Europees actief. In de playoffs in de strijd om de Conference League is het Tsjechische FC Viktoria Plzeň de tegenstander.

https://twitter.com/CSKA_Sofia/status/1427344107878371333