Cultheld PSV en Manchester United wordt directeur

Ji-Sung Park is in eigen land aan de slag gegaan als directeur van Jeongbuk Hyundai Motors. Voor de 39-jarige oud-speler van PSV en Manchester United betekent het een entree in het voetbal.

De 100-voudig international van Zuid Korea begon zijn actieve loopbaan in Europa bij PSV. Park kwam op voorspraak van zijn bondscoach Guus Hiddink in 2003 naar het Philips Stadion. Bij PSV werd hij twee keer kampioen van Nederland. Ook reikte hij in 2005 met PSV tot de halve finale van de Champions League. Na 2,5 seizoen in Eindhoven volgde de stap naar de Engelse topclub Manchester United.

In de Premier League groeide hij uit als één van de eerste grote voetbalsterren uit Azië. Nog altijd is hij voor Manchester United een uithangbord. Niet zo gek ook. Park was de leider van een imponerend Zuid Korea, maar won met Manchester United ook vier keer de Engelse titel én eenmaal de Champions League.

Na zeven jaar  vertrok Park pas weer uit Manchester. Queens Park Rangers was zijn volgende halte maar al snel werd de middenvelder verhuurd aan PSV. Na nog eens 23 duels in de Eredivisie besloot hij op 33-jarige leeftijd te stoppen.

Anno 2021 gaat Park aan de slag als directeur voetbal bij Jeongbuk Hyundai Motors. Die club was afgelopen seizoen actief in de Aziatische Champions League. Het werd uitgeschakeld in de groepsfase. Aartsrivaal Ulsun Hyundai reikte verder en zou zich uiteindelijk ook tot beste van Azië kronen. Daarnaast won het Ulsun Hyundai van verdediger Dave Bulthuis ook de Koreaanse titel. Jeonbuk pakte twee punten minder.