Curacao als favoriet naar wedstrijd tegen Cuba

Manneshotit / Red Bull Content Pool

Curacao begon de WK-kwalificatie met een klinkende 5-0 zege op Saint Vincent en de Grenadines. Al bij rust was het 4-0. Het elftal van Guus Hiddink kan zich nu gaan opmaken voor Cuba. Zondag om 23.00 uur Nederlandse tijd wacht die wedstrijd.

Waar Curacao is begonnen met een 5-0 zege, begon Cuba met een 0-1 nederlaag tegen Guatemala. Het vijfde land in deze kwalificatiegroep zijn de Britse Maagdeneilanden. Die zijn nog niet in actie gekomen.

Ook tegen Cuba is Curacao de grote favoriet. Gisteren maakte ook bij Cuba een aantal spelers hun debuut die in het buitenland actief waren. De meest bekende naam is Onel Hernández. De in Cuba geboren maar in Duitsland opgegroeide aanvaller staat onder contract bij Norwich City. Bij de koploper van de Championship is Hernández voornamelijk bankzitter. Daarnaast mocht hij een aantal keren invallen.

Ter vergelijking, Curacao heeft twee basisspelers uit de Championship in haar selectie. De gebroeders Bacuna zijn gewaardeerde krachten bij respectievelijk Cardiff City en Huddersfield Town. Juninho Bacuna maakte er in de 5-0 zege op Saint Vincent twee. De andere goals werden gescoord door Anthony van den Hurk (Helsingborgs IF), Antonia (SC Cambuur) en Hooi (Muaither SC). Met debutant Vurnon Anita (RKC Waalwijk) heeft bondscoach Guus Hiddink nog meer keuzes.

Op papier moet het versterkte Curacao geen problemen hebben om deze groep te overleven. De meeste tegenstanders hebben amper spelers een grotere competitie. Zo ook Guatemala. Het heeft een aantal spelers die actief zijn in Mexico en Colombia, maar verder vooral in eigen land. Antonio López vertegenwoordigt de hoogste waarde. Bij de Mexicaanse topclub CF América is hij geen vaste waarde.