Curaçao maakt van Vurnon Anita weer international

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

In navolging van het nationale team van Suriname krijgt ook Curaçao een enorme boost. Vurnon Anita is namelijk per direct beschikbaar voor het elftal van Guus Hiddink. Dat meldt het doorgaans zeer betrouwbare Twitter account Gio2chat_world

De 31-jarige Anita kwam in het verleden uit voor vertegenwoordigende jeugdelftallen van de KNVB. Ook staan er drie interlands van Oranje achter zijn naam. Een nieuwe regel bij de FIFA maakt het nu alsnog mogelijk om hem voor Curacao te laten uitkomen. Onder bondscoach Bert van Marwijk speelde hij twee oefeninterlands en één WK-kwalificatieduel. De wedstrijden dateren al weer uit 2010.

De huidige speler van RKC Waalwijk en ex-speler van Ajax, Newcastle United en Leeds United mag zich later deze maand in Curaçao gaan melden. De nummer 76 van de FIFA ranglijst speelt eind deze maand wedstrijden tegen de voetbaldwergen Saint Vincent & de Grenadines als ook Cuba.

De selectie van Curacao beschikt met Cuco Martina, Bradley Kuwas plus de gebroeders Juninho en Leandro Bacunha al een aantal bekende namen. Daarnaast timmert Kenji Gorré aardig aan de weg bij het Portugese National. De meest vooraanstaande naam is echter Eloy Room die met Columbus Crew kampioen van de Verenigde Staten werd.

1 Trackback / Pingback

  1. Voetbalnieuws Site: Curaçao maakt van Vurnon Anita weer international | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.