Curacao wint ook haar tweede duel

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Curacao heeft in de nacht van zondag op maandag ook haar tweede WK-kwalificatieduel gewonnen. De ploeg van Guus Hiddink zette Cuba met 2-1 aan de kant.

Bondscoach Guus Hiddink kan deze interlandperiode beschikken over een uitgebalanceerde selectie. Naast de gebroeders Juninho en Leandro Bacuna kan Hiddink ook een beroep doen op spelers als Eloy Room, Cuco Martina, Vurnon Anita en Anthony van den Hurk. Opvallend genoeg stonden er bij Hiddink in zijn basisopstelling twee spelers zonder club. Naast de eerder genoemde Martina ging het om Suently Alberto.

De score werd geopend door Leandro Bacuna. De dertigjarige middenvelder, al jaren actief in Engeland, opende na tien minuten spelen de score. Daarmee had Curacao haar voorsprong te pakken. Er was echter niet gerekend op Onel Hernández. De aanvaller van Norwich City maakte vorige week zijn debuut voor Cuba. Tegen Curacao tekende de in Duitsland opgegroeide aanvaller voor zijn eerste goal.

Toch zouden Cuba en Curacao niet gaan rusten met een gelijke stand. Op slag van rust maakte Charlison Benschop namelijk de 1-2. Die score stond ook na 90 minuten spelen op het bord. Het betekent dat Curacao haar tweede overwinning op rij pakte. Naast Curacao won ook Guatemala haar eerste twee duels. Beide landen treffen elkaar in juni met als inzet de groepswinst. Bij groepswinst volgt een nieuwe kwalificatiereeks.