Cypriotisch avontuur lonkt voor Diego Biseswar

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Diego Biseswar vervolgt zo goed als zeker zijn loopbaan op Cyprus, dat melden diverse Griekse media. De 32-jarige aanvaller gaat aan de slag bij Apollon Limassol.

Diego Biseswar raakte dit seizoen na een trainerswissel zijn basisplaats bij PAOK Saloniki kwijt. De voormalig speler van Feyenoord drong dan ook aan op een winterse transfer. PAOK Saloniki verhuurt Biseswar nu tot het einde van het seizoen aan de koploper van Cyprus. Biseswar heeft in Thessaloniki nog een contract tot de zomer van 2022.

Overigens wordt in Cyrpriotische media gesteld dat Biseswar ook een aanbod uit Saudi Arabië zou hebben ontvangen. Biseswar kiest echter doelbewust voor een overgang naar Cyprus vanwege de kans op eremetaal. Sinds Biseswar in 2016 de overstap maakte van het Turkse Kayserispor naar PAOK Saloniki werd hij met die club één keer kampioen van Griekenland. Daarnaast won hij drie keer de Griekse beker. Dat deed hij eerder al een keer in Nederland bij Feyenoord.

Bij Apollon Limassol zal Biseswar niet de enige Nederlander zijn. Charlison Benschop verruilde in januari 2020 al FC Groningen voor de Cypriotische topclub. De 31-jarige aanvaller kwam dit seizoen 5 keer tot scoren in 15 duels.