Dave Bulthuis blijft actief in Zuid Korea

Manneshotit / Red Bull Content Pool

Dave Bulthuis is ook de komende jaren actief in Zuid Korea. De verdediger kwam met Ulsun Hyundai niet tot een akkoord over een nieuw contract. Competitiegenoot Suwon Samsung Bluewings biedt nu echter uitkomst.

Bulthuis is al sinds 2019 actief in Zuid Korea. De 31-jarige verdediger verruilde toen in de winterse transferperiode SC Heerenveen voor Ulsun Hyundai. En dat was een doorslaand succes. Met de Koreaanse topclub won hij vorig jaar de Aziatische Champions League. Daarmee was Bulthuis ook actief op het WK voor clubteams. Daar bleek het Mexicaanse Tigres UANL te sterk. Bulthuis greep dit seizoen met Ulsun Hyundai op basis van doelsaldo net naast de titel. Toch was het mede door de internationale avonturen een seizoen om niet te vergeten. De linksbenige verdediger werd overigens wel opgenomen in het team van het jaar van de Koreaanse K League, net als Lars Veldwijk.

Eerder kwam Bulthuis uit voor FC Utrecht, FC Nurnberg en FK Qabala. Na een jaar in Nederland bij SC Heerenveen volgde het Aziatische avontuur bij Ulsun. Suwon Bluewings eindigde het afgelopen seizoen als vijfde in de K League.