De Graafschap en Mike Snoei gaan met elkaar door

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

De Graafschap staat ook komend seizoen onder leiding van Mike Snoei. De Superboeren en Snoei hebben al een mondeling akkoord over een eenjarig contract.  Het is daarmee wachten op een officiële bevestiging. Komend seizoen hopen De Graafschap en Snoei weer in de Eredivisie actief te zijn.

Als beloning voor het goede werk van de afgelopen anderhalf jaar lonkt dus een nieuw contract. Snoei in gesprek met Omroep Gelderland: “En daar ben ik trots op. Nee, zelf heb ik geen seconde getwijfeld om door te willen. Ik heb echt een heel goed gevoel over de toekomst van deze club. Dat ik die als hoofdtrainer mag blijven aansturen, maakt me blij. Maar ik wil wel benadrukken dat we het met zijn allen doen. Het voelt als één grote familie.”

Officieel is het dus nog niet. Het is namelijk nog wachten op een akkoord van de Raad van Commissarissen. Die komen woensdag bij elkaar. Technisch manager Peter Hofstede gaf al aan geen problemen te verwachten. Ook Snoei verwacht dat niet: “Van de commissarissen heb ik met voorzitter Martin Mos goed contact. Ik voel zijn steun. Hij benadrukt ook altijd dat ik mezelf moet blijven. Zeker de afgelopen twee maanden merkte ik op veel plekken de waardering. En dat men er weer zin in heeft. Een praatje onlangs voor de Heerenboeren, sinds lange tijd weer in het stadion, een bijeenkomst met sponsoren waar ik iets mocht zeggen. Dat is mooi. Het zal ook met de resultaten te maken hebben, dat snap ik wel.”

Snoei: “Ik voel ook een blindelings vertrouwen van Peter Hofstede. Wij hebben dagelijks contact. Maar ook iemand als Sjoerd Hermsen (van hoofdsponsor AgriBioSource, red) die mij belt en vraagt hoe het zit met mijn contract. Ik weet echt wel dat niet iedereen gecharmeerd is van mij. Steun is belangrijk. Het is een bevestiging die ik gewoon ook nodig heb.”

Tegelijkertijd voelt Snoei ook druk. Promotie is een must. Ook in financieel opzicht. Snoei: “Toen ik in mijn eerste jaar in december vier keer gelijk speelde, voelde je direct de spanning. Bij De Graafschap moet je in deze divisie altijd winnen. De druk op de spelersgroep is ook enorm, vergis je niet. Maar dan had ik hier niet moeten gaan werken. Ik vind het lekker. Als ik bij de bakker kom in Didam, zeggen ze direct dat we ook de volgende weer moeten winnen. Maar daarom heb ik mijn contract bij Telstar ook laten ontbinden. Ik miste de drive om altijd te moeten presteren.”

Snoei tot slot in gesprek met Omroep Gelderland: “Onze grote doelstelling is promoveren. Dat is het scenario. We branden van dat verlangen. Nog een seizoen in de Eerste Divisie? Ik wil er geen seconde aan denken. We denken maar aan één ding.”