De Graafschap en NAC Breda winnen in slotfase

De Graafschap heeft de derde periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie gewonnen. De Superboeren wisten het uitduel tegen Telstar in de slotfase in winst om te zetten. Koploper SC Cambuur morste juist punten op bezoek bij subtopper Go Ahead Eagles.

Er was de afgelopen week het nodige te doen in Doetinchem. Dat had alles te maken met de gevoelige tik die NAC Breda uitdeelde. De aanvoerder en topscorer van De Graafschap, Ralf Seuntjens, maakt komende zomer transfervrij de overstap naar NAC Breda. Het leidde tot verdeelde reacties. Zelfs de fans van De Graafschap bemoeiden zich ermee. Het koste Seuntjens zijn aanvoerdersband. De Graafschap hield onder leiding van trainer Mike Snoei, die eerder nog bij Telstar werkte, echter hun hoofd koel en deed wat het moest doen.

Vandaag stond Seuntjens gewoon aan de aftrap. De grijze aanvaller zag De Graafschap de leiding nemen. Na tien minuten kwam zijn team op voorsprong door de nieuwe aanvoerder, Ted van de Pavert. Op slag van rust deed de thuisploeg iets terug. Daarmee had Telstar via Cas Dijkstra een gelijke stand bij rust. En die 1-1 stand stond heel lang op het bord. Vlak voor tijd bezorgde Jasper Van Heertum zijn ploeg de drie punten. De 23-jarige verdediger heeft een verleden bij Telstar.

Even leek het er op dat het een gouden avond voor De Graafschap zou worden. Elders in het land hadden ook de andere topteams het lastig. Zo werd het in Deventer bij Go Ahead Eagles – Cambuur 0-0. En ook NAC Breda moest er alles uit persen. De Brabanders wonnen op eigen veld met 3-2 van Helmond Sport. Het kwam in het eigen Rat Verlegh Stadion tot twee keer toe op een achterstand. De winnende goal viel vier minuten in blessuretijd. Het was Mario Bilate die zijn tweede van de avond scoorde.

Eerder vandaag won Almere City in en tegen Eindhoven met 1-3. Die stand stond al bij rust op het bord. Thomas Verheydt scoorde twee keer.

Top zes Keuken Kampioen Divisie

  1. SC Cambuur 28-67
  2. De Graafschap 28-63
  3. NAC Breda 28-59
  4. Almere City 28-59
  5. Go Ahead Eagles 28-54
  6. NEC 28-53