De Graafschap weet middenvelder te binden

Foto: Marco Oomen Fotografie

De Graafschap hoopt met Jesse Schuurman de Eredivisie in te gaan. De 23-jarige middenvelder heeft zijn aflopende contract in Doetinchem met twee seizoenen verlengd. De Superboeren hebben ook nog een optie genomen op een derde seizoen.

Schuurman speelde eerder in de jeugd van Vitesse. In de zomer van 2019 verruilde hij Vitesse voor De Graafschap. Dit seizoen is hij niet meer weg te denken uit het elftal van Mike Snoei. Daarbij moet wel worden gezegd dat hij pendelt tussen basis en invaller. Hij kwam in 28 van de 30 competitieduels in actie. In de verloren topper tegen NAC Breda kwam hij niet aan spelen toe.

Schuurman wacht nog een aantal mooie duels met De Graafschap. De huidige nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie hoopt in de resterende acht duels achtervolgers NAC Breda en Almere City achter zich te laten.

Eerder werd al duidelijk dat Jonathan Vergara Berrio aan De Graafschap verbonden zou blijven. De 22-jarige middenvelder kwam vanwege een zware knieblessure dit seizoen nog niet in actie. De Graafschap hoopt daarnaast nog op de handtekening van back Jordy Tutuarima. De verdediger hoopt echter een mooi buitenlands avontuur aan te gaan.