De Telegraaf: Brobbey gaat miljoenen verdienen

Brian Brobbey wordt in één klap miljonair. Naast een vorstelijk tekenbedrag gaat hij volgens De Telegraaf ook nog eens drie miljoen euro per jaar verdienen. Brobbey maakt deze zomer transfervrij de overstap van Ajax naar RB Leipzig.

De negentienjarige aanvaller had ook bij Ajax kunnen blijven maar kiest er dus doelbewust voor om zijn ontwikkeling bij RB Leipzig door te zetten. Ajax stelt in De Telegraaf dat de club er alles aan heeft gedaan om Brobbey en diens zaakwaarnemer Mino Raiola van gedachte te veranderen. Direct Voetbalzaken Marc Overmars zou zelfs naar Monaco, de woonplaats van Raiola, zijn afgereisd om het kamp Brobbey op andere gedachte te brengen. Tevergeefs dus.

Marc Overmars in gesprek met De Telegraaf: “Ik ben er kapot van. Ook omdat we sportief echt wel een goed plan met hem hadden, zoals eerder bij Ryan Gravenberch.” Het kamp Brobbey is nog niet ingegaan op de ware reden achter het aanstaande vertrek uit Amsterdam. Wel waren er in Duitse media al lovende woorden over het plan dat RB Leipzig heeft.

Eerder kon Ajax nog wel Ryan Gravenberch binnenboord houden. Ook de middenvelder had een contract tot de zomer van 2021 en heeft Mino Raiola als zaakwaarnemer. De middenvelder ging afgelopen zomer echter wel overstag. In ruil voor een flinke salarisverhoging tekende Gravenberch bij tot 2023.