De Wijs gaat Hull City verruilen voor Queens Park Rangers

Jordy de Wijs blijft actief in Engeland, zo meldt het Eindhovens Dagblad. Wel mag de verdediger zich opnieuw gaan bewijzen in de Championship. De verdediger gaat namelijk het gedegradeerde Hull City verlaten voor Queens Park Rangers. Eerder werd De Wijs nog gelinkt aan een transfer naar de MLS.

De 25-jarige De Wijs verruilde in 2017 PSV voor Hull City. De afgelopen jaren zag hij Hull City afglijden. Het gevolg was de degradatie naar de League One afgelopen zomer. Daarbij is De Wijs het afgelopen jaar ook niet meer zeker van een basisplaats. Zo ook dit seizoen. De Wijs begon in de League One als basisspeler. De eerste vijf duels speelde hij van begin tot eind. In de vijfde wedstrijd werd voor het eerst verloren in de League One en De Wijs kwam drie duels niet in actie.

De Wijs keerde opnieuw terug in de basis. Speelde twee duels. In dat tweede duel werd verloren en hierdoor speelde hij sinds 31 oktober geen minuut meer. Ook niet toen Hull City in december drie duels op rij verloor. Inmiddels staat Hull City op een derde plaats in de League One. De nummer twintig van de Championship, Queens Park Rangers, biedt nu uitkomst. Het huurt de verdediger met een optie tot koop. De Wijs speelde al 67 duels voor Hull City in de Championship.