Degradatie dreigt voor Nederlands viertal in Duitsland

FC Würzburger Kickers lijkt de laatste strohalm in de strijd tegen degradatie niet te hebben gepakt. De nummer twintig van de Tweede Bundesliga verloor vandaag tegen haar directe concurrent. Op bezoek bij SV Sandhausen werd er vanwege een strafschop in de slotminuut van de eerste helft verloren. En dat is ook slecht nieuws voor de Nederlanders.

Na 26 competitieduels staat FC Würzburger Kickers troosteloos laatste in de Tweede Bundesliga. Het heeft 16 punten. Nummer zeventien Sandhausen heeft na de zege van vandaag 25 punten. Daarmee heeft Sandhausen weer de volledige zone in het vizier. De nummers vijftien en zestien, Eintracht Braunschweig en VfL Osnabrück hebben maar een puntje meer.

Aan de kant van FC Würzburger Kickers waren er vandaag geen basisplaatsen voor Nederlanders. Naast tweede keeper Eric Verstappen zaten ook Douglas en Rajiv van la Parra op de bank. Het drietal kwam vandaag niet van de bank. Chris David zat niet eens bij de selectie. Nu dreigt er met nog acht duels te gaan een zekere degradatie naar het derde niveau van Duitsland. Het viertal heeft in Duitsland een aflopend contract.