Dervişoğlu scoort voor Brentford maar kan nog altijd vertrekken

Halil Dervişoğlu kwam vandaag gewoon in actie voor Brentford in de FA Cup. Eerder waren er berichten dat de Dervişoğlu naar Turkije zou vertrekken. De vraagprijs van Brentford is Sivasspor en Trabzonspor vooralsnog te gortig.

De regels van de UEFA en FIFA schrijven normaliter voor dat een speler binnen een seizoen maar voor twee clubs kan uitkomen. Aangezien Dervişoğlu in de eerste seizoenshelft al in actie kwam voor FC Twente en vandaag voor Brentford zou je dan kunnen stellen dat een transfer ver weg is. Vanwege een gebrek aan speelminuten keerde hij eerder deze maand terug naar Engeland.

De in Nederland geboren maar voor Turkije uitkomende Dervişoğlu kan echter profiteren van een tijdelijke regel. Afgelopen zomer stelde de voetbalbonden een tijdelijke uitzondering voor. Vanwege de wereldwijde corona-uitdagingen mag een speler in het seizoen 2020-2021 voor drie clubs uitkomen.

Brentford speelde met een groot aantal invalkrachten maar won wel met 2-1 van Middlesbrough, dat eveneens in de Championship actief is. Dervişoğlu opende vandaag na 35 minuten spelen de score. Dat deed de oud-speler vanuit Sparta met een intikker uit een corner. Brentford won het duel uiteindelijk met 2-1. Dervişoğlu speelde 71 minuten mee.

Mogelijk dat Brentford in het vervolg van de competitie graag toch e beschikking wil hebben over Dervişoğlu. De club kan elke speler goed gebruiken. Vorig jaar liep het op een haar na promotie naar de Premier League mis.  ‘The Bees’ staan na 22 speelrondes op een vierde plaats. De achterstand op nummer twee Swansea City is slechts twee punten. Brentford heeft daarnaast nog een wedstrijd in te halen.

1 Trackback / Pingback

  1. Voetbalnieuws Site: Dervişoğlu scoort voor Brentford maar kan nog altijd vertrekken | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.