Doek valt definitief voor Schalke 04

Het doek voor Schalke 04 is gevallen. De club is na vanavond definitief gedegradeerd uit de Bundesliga. Met nog vier duels te gaan kunnen Die Königsblauen degradatie niet meer ontlopen.

Vandaag werd op bezoek bij Arminia Bielefeld met 1-0 verloren. Fabian Klos gaat de boeken in als de doelpuntenmaker die Schalke 04 naar de Tweede Bundesliga schoot. Klaas Jan Huntelaar zou de volledige negentig minuten volmaken. Dat was niet het geval voor ploeggenoot Malick Thiaw die in de tweede helft een rode kaart pakte. Aan de kant van Arminia Bielefeld viel Mike van der Hoorn vlak voor tijd in om de drie punten over de streep te trekken. Met de zege heeft Arminia Bielefeld vooralsnog een veilige marge op de onderste plekken.

Voor Schalke 04 is de lijdensweg nog niet ten einde. De ploeg speelt nog vier duels in de Bundesliga. Daarna volgt komend seizoen de Tweede Bundesliga. Een andere Bundesliga dino, Hamburger SV, kan als geen ander vertellen hoe moeilijk het is om na een degradatie terug te keren naar het hoogste niveau van Duitsland. Het is op dit moment nog onbekend wat Huntelaar van plan is. Eerder hintte hij nog op een langer verblijf in Gelsenkirchen.