Doelman FC Dordrecht stopt en wordt financieel adviseur

Opvallend nieuws uit FC Dordrecht. De eerste doelman van de nummer negentien van de Keuken Kampioen Divisie kiest namelijk voor zijn maatschappelijke loopbaan.

Anthony Swolfs neemt per direct afscheid van de Schapekoppen. De 23-jarige doelman uit Belgie was bezig aan zijn eerste seizoen in Dordrecht. In 20 competitieduels incasseerde de keeper 51 tegendoelpunten. Gisteren in zijn laatste duel als prof hield hij tegen subtopper FC Volendam de 0-0. Hiermee pakte FC Dordrecht een punt en droeg het de rode lantaarn over aan FC Den Bosch.

Swolfs kwam afgelopen zomer over van Telstar. Eerder stond hij onder contract bij Club Brugge, KV Mechelen, Waasland Beveren en Gent. De 23-jarige Swolfs verruilt nu zijn baan als keeper voor die van financieel adviseur.

FC Dordrecht blijft overigens een Belgische keeper houden. De 24-jarige Liam Bossin komt over het Ierse Cork City. De keeper is geboren in België maar heeft ook Iers bloed. Bossin speelde eerder in de jeugd van Anderlecht en Nottingham Forest. In het verleden was hij jeugdinternational van Ierland.

https://twitter.com/fcdordrechtnl/status/1350359766875459584

Eerder werd al duidelijk dat FC Dordrecht deze week afscheid zou nemen van Matthew Bondswell. De achttienjarige verdediger kwam dit seizoen zes keer voor FC Dordrecht in actie. De Engelsman keert nu terug naar het hoogste jeugdelftal van RB Leipzig.