Doelman hoopt op terugkeer naar VVV Venlo

Eric Verstappen staat niet onwelwillend tegenover een terugkeer naar Nederland. De afgelopen jaren was de 27-jarige keeper actief in Duitsland. Zo stond hij de voorbije seizoenen onder contract bij Würzburger Kickers dat roemloos degradeerde uit de Tweede Bundesliga.

Verstappen was afgelopen seizoen geen eerste keus. Wel baarde hij opzien toen hij tijdens een corona-uitbraak bij zijn club als veldspeler werd gebruikt. Later volgde gelukkig ook nog een basisplaats als keeper. “Ik heb twee keer mijn debuut mogen maken”, aldus de 1.96 meter lange Verstappen. “Maar sportief is het seizoen natuurlijk niet geworden wat ik én de club ervan verwacht hadden.”

Deze zomer is er een uittocht van Nederlandse spelers bij Würzburger Kickers. Na de degradatie vertrekken naast Verstappen ook Douglas, Chris David en Rajiv van La Parra. Waar het drietal pas in de Tweede Bundesliga aansloot was Verstappen bij Würzburger Kickers in de 3. Bundesliga de eerste doelman toen er promotie werd afgedwongen.

Verstappen sluit een langer verblijf in Duitsland niet uit. Toch zou de geboren Venlonaar ook zo maar kunnen opduiken in eigen stad. VVV Venlo is immers op zoek naar een nieuwe keeper. Het aflopende contract met eerste keus Thorsten Kirschbaum werd na de degradatie namelijk niet verlengd.

Verstappen in gesprek met 1Limburg: “Het zou natuurlijk mooi zijn. En VVV blijft voor altijd mijn club. Maar ik heb nog niets gehoord van VVV”, zegt Verstappen. “Het is afwachten waar mijn zaakwaarnemer mee komt.” Verstappen is al geruime tijd actief in Duitsland. Naast Würzburger Kickers was hij ook actief bij Eintracht Braunschweig en TeBe Berlin. De doelman genoot zijn opleiding bij PSV en stond onder contract bij VVV en De Graafschap.