Done Deal: Haller voor 22,5 miljoen euro naar Ajax

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Ajax heeft de transfer van Sébastien Haller officieel aangekondigd. De koploper van de Eredivisie breekt haar eigen transferrecord en betaalt 22,5 miljoen euro aan West Ham United. Haller tekende in Amsterdam een contract voor 4,5 jaar waardoor hij tot de zomer van 2025 vastligt.

De 26-jarige Haller is daarmee de nieuwe aanvalsleider van Ajax. Daarbij is Haller relatief gezien een koopje. In de zomer van 2019 betaalde West Ham United nog 45 miljoen euro aan Eintracht Frankfurt. Nu gaat de Franse aanvaller met roots in Ivoorkust voor de helft van dat bedrag terug naar de Eredivisie.

In Amsterdam gaat Haller rugnummer 22 dragen. Mogelijk dat hij in de zomer rugnummer 9 krijgt wanneer Klaas Jan Huntelaar gaat afzwaaien.

Met Haller krijgt Ajax haar gewenste topper in de spits. Het geeft trainer Erik ten Hag, die eerder met Haller werkte bij FC Utrecht, veel meer mogelijkheden. De aanvaller heeft de afgelopen jaren in de Bundesliga en Premier League aan het grote werk mogen ruiken. Met Ajax maakt de international van Ivoorkust echter kans op tastbare prijzen. Met Haller koopt Ajax doelpunten en is de titel en daarmee Champions League miljoenen veel dichterbij.

Toch is er ook al lichte kritiek op het beleid van Ajax te horen. Zo zal de komst van Haller de ontwikkeling van Traoré en Brobbey in de weg staan. Die laatste heeft in Amsterdam een aflopende verbintenis en lijkt dan ook te vertrekken. Daarnaast vinden politici het een slecht signaal dat Ajax kantoorpersoneel heeft moeten ontslaan en ook nog eens overheidssteun kreeg nu zo’n recordbedrag op tafel legt.

https://twitter.com/AFCAjax/status/1347460557226598401