Done deal: Nigel Robertha trekt naar MLS

Nigel Robertha heeft dan eindelijk zijn gewenste transfer te pakken. De aanvaller gaat aan de slag in de MLS. Robertha verruilt namelijk de Bulgaarse topclub Levski Sofia voor DC United.

De afgelopen maanden werd Robertha aan een groot aantal clubs gelinkt. Zo werd hij in verband gebracht met Dinamo Zagreb, Malmö FF en Partizan Belgrado. Ook DC United werd toen al regelmatig genoemd. Die club heeft nu ook daad bij woord gevoegd en haalt Robertha naar de Verenigde Staten. Er was Levski Sofia vanwege haar financiële problemen veel aan gelegen om Robertha uit te zwaaien. Om die reden neemt het ook genoegen met een lagere transfersom dan Robertha ‘in de markt’ waard is.

DC United betaalt circa 1 miljoen euro voor Robertha. De transfer is ook goed nieuws SC Cambuur. Nigel Robertha verruilde in de zomer van 2019 namelijk SC Cambuur voor Levski Sofia. De trotse koploper van de Keuken Kampioen Divisie deelt nu mee in de transfer. Een gedeelte hiervan moet het afstaan aan Feyenoord, dat hem eerder transfervrij naar Leeuwarden liet vertrekken.

Het is op dit moment nog onbekend voor hoe lang Robertha bij DC United heeft getekend. Robertha is een voormalig jeugdinternational van Nederland. De aanvaller hoopt echter op korte termijn zijn debuut te gaan maken voor Curacao.

Eerder stelde DC United met Hernán Losada een nieuwe trainer aan. Hij kwam over van Beerschot. Als voetballer was Losada eerder ook actief bij Anderlecht.