Done deal: PSV kondigt komst Drommel aan

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Joël Drommel verruilt komende zomer FC Twente definitief voor PSV. De Brabanders hebben zijn komst vandaag officieel aangekondigd. Voor de 24-jarige keeper ligt er een contract tot de zomer van 2026 klaar.

‘Met Joël beschikken we komend seizoen over een talentvolle doelman die er direct staat en potentie heeft nog beter te worden’, zegt Technisch Manager John de Jong op de website van PSV. “Joël heeft ondanks zijn nog jonge leeftijd al ontzettend veel ervaring op het hoogste niveau”, aldus De Jong. “Hij is één van de meest beloftevolle keepers van Nederland en de Eredivisie. We zijn overtuigd van zijn kwaliteiten en potentie.”

PSV had dringend behoefte aan een extra doelman. Zeker omdat er komende zomer een aantal wisselingen worden verwacht. De Jong: “Met het aanstaande vertrek van Lars Unnerstall en de mogelijkheid dat Yvon Mvogo terugkeert naar RB Leipzig in ons achterhoofd, wilden we er zeker van zijn bij de start van het seizoen te beschikken over een betrouwbare keeper die de kwaliteiten heeft om voor PSV te spelen. Dat is met het aantrekken van Joël gelukt. Daarnaast beschikken we met Maxime Delanghe en Vincent Müller over twee talentvolle keepers die dit seizoen gegroeid zijn door trainingen bij de A-selectie en wedstrijdminuten met Jong PSV.”

Drommel: Veel vertrouwen

De afgelopen weken steggelden PSV en FC Twente over de transfersom. Er was zelfs even sprake van Franse belangstelling. Inmiddels hebben beide clubs een akkoord over een transfersom van circa 3,5 miljoen euro. Drommel: “Vanaf het eerste gesprek, heb ik mijn zinnen op een overstap naar PSV gezet. De club en Roger Schmidt hebben veel vertrouwen in mijn kwaliteiten. PSV is een Nederlandse topclub, die jaarlijks strijdt om de prijzen en Europees voetbal speelt. Naar die uitdaging was ik op zoek. Ik wil het seizoen goed afsluiten en kijk enorm uit om daarna aan te sluiten bij PSV en kennis te maken met de spelersgroep en overige stafleden.”