Dramaweek voor Ajax blijft doorgaan

Credits: Marco Oomen Fotografie

Het is absoluut niet de week van Ajax. Het is een understatement. De koploper van de Eredivisie krijgt deze week klap op klap. Vandaag kwam daar nog een fikse schorsing voor André Onana bij.

De zoektocht naar een eigen opgeleide spits

Als eerste is daar de spitspositie. Dat is al jarenlang een heet hangijzer in Amsterdam. Na Patrick Kluiver heeft men nooit meer voor langere tijd een eigen opgeleide spits gehad. Brian Brobbey had dat kunnen zijn. De jeugdinternational besloot zijn aflopende contract niet te verlengen. Hierdoor vertrekt hij komende zomer transfervrij. RB Leipzig is hoogstwaarschijnlijk zijn volgende club.

Na Brobbey had Julian Rijkhof zijn opvolger moeten worden. Ook de zestienjarige aanvaller kiest voor een ander pad in zijn loopbaan. De aanvaller kiest voor Borussia Dortmund. De Duitse topclub heeft de afgelopen jaren laten zien jonge aanvallers door te kunnen ontwikkelen. Deze stappen door naar de Europese top.

De menselijke fout met kapitale gevolgen

Daar kwam deze week het nieuws bij dat Sébastien Haller niet is ingeschreven voor de Europa League. Een menselijke fout met grote impact. De duurste aankoop in de historie van Ajax ooit zal zijn wedstrijden dus alleen in Nederland afwerken. Naast de Eredivisie en de KNVB Beker dus geen Europa League duels tegen Lille voor hem. De UEFA heeft al laten weten hier geen uitzondering op te maken.

UEFA schorst Onana voor 1 jaar

Vandaag kwam daar nog een laatste ontwikkeling bij. André Onana wordt door de UEFA voor 1 jaar geschorst. De doelman van Ajax en Kameroen is betrapt bij een out of competition controle op het verboden middel furosemide in zijn urine. Volgens Ajax heeft Onana het middel gebruikt toen hij zich niet helemaal lekker voelde. Het middel was voorgeschreven aan zijn vrouw. De UEFA heeft hem vanwege deze dopingovertreding geschorst voor 1  jaar. Dat geldt voor alle competities.

Natuurlijk gaan Ajax en Onana in beroep bij de CAS, het internationale sporttribunaal. De UEFA is not amused. Onana had als professionele sporter beter moeten weten. Het middel furosemide wordt vooral gebruikt om andere doping te camoufleren. Het leidt dus alleen maar meer vragen op. Ajax heeft naast Onana ook nog de beschikking over Maarten Stekelenburg en Kjell Scherpen.

De schorsing van Onana gaat per direct in. Het zal Ajax hoe dan ook geld gaan kosten. Mocht de 24-jarige doelman daadwerkelijk veroordeeld worden dan is hij pas weer vanaf februari 2022 inzetbaar. Enkele maanden later loopt hij uit zijn contract. Het zou dus betekenen dat clubs de doelman voor een schijntje uit Amsterdam kunnen ophalen. Wanneer Onana wordt vrijgesproken dan zal er altijd nog een negatieve sfeer blijven hangen.

1 Trackback / Pingback

  1. Ajax Nieuws Online: Dramaweek voor Ajax blijft doorgaan | Al het Ajax nieuws en video' s

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.