Duitse back gelinkt aan overgang naar Eredivisie

De toekomst van Anton Donkor lijkt in de Eredivisie te liggen. Momenteel speelt de verdediger nog in de Derde Bundesliga voor Waldhof Mannheim. Er is echter interesse van Fortuna Sittard, VVV Venlo en FC Groningen. Met name Fortuna Sittard zou concreet zijn. Dat meldt Elf Voetbal.

De 23-jarige verdediger is basiskracht in de Derde Bundesliga. Hij is pas bezig aan zijn eerste seizoen in Mannheim. Afgelopen zomer werd hij overgenomen van Carl Zeiss Jena. Eerder kwam Donkor uit voor de jeugdopleidingen van VfL Wolfsburg en Everton. In 2018-2019 speelde hij op huurbasis voor Hansa Rostock.

Fortuna Sittard zou nu volgens Elf Voetbal dus het meest concreet zijn. George Cox is ook dit seizoen de vaste linksback. Mogelijk dat voor de Engelse verdediger een terugkeer naar eigen land lonkt. Na de huurperiode vorig seizoen besloot Fortuna Sittard de koopoptie te lichten. Fortuna Sittard betaalde slechts 50.000 euro aan Brighton. De 22-jarige back is nu een veelvoud waard.

Donkor heeft bij Waldhof Mannheim een contract tot de zomer van 2022. In het verleden was Donkor jeugdinternational van Duitsland. Tegelijkertijd hoopt ook het land waar zijn roots liggen, Ghana, nog op zijn diensten.