Eerste zege voor FC Emmen een feit: 3-2 tegen Zwolle

FC Emmen heeft eindelijk haar eerste zege van het seizoen te pakken. In speelronde 23 (!) werd op eigen veld PEC Zwolle aan de kant gezet. Daarmee heeft de hekkensluiter van de Eredivisie na zes gelijke spelen voor het eerst drie punten te pakken. De achterstand op Willem II en ADO Den Haag is daarmee geslonken naar vier punten.

Trainer Dick Lukkien had een groot aantal wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van de voorgaande wedstrijden. Meest opvallende wijziging was wel het ontbreken van Paul Gladon in de basis. De aanvaller werd tijdens de voorgaande transferperiode nog net niet als verlosser binnen gehaald maar wordt nu na twee wedstrijden naar de bank verwezen.

Door de wijzigingen had FC Emmen een behoorlijke reservebank. Naast Gladon namen onder andere Van Rhijn, Rhyner, Tibbling en Veendorp er plaats. Op het middenveld waren er basisplaatsen voor nieuweling Jari Vlak en de jonge Lucas Bernadou. Huurling Luka Adžić kreeg in de aanval zijn eerste speelminuten in de vorm van een basisplaats.

FC Emmen was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en deed dat ook nog eens met behoorlijk voetbal. Het was dan ook niet gek dat op de Oude Meerdijk de thuisploeg met een 2-1 voorsprong ging rusten. Namens Emmen scoorden Luka Adžić en diep in blessuretijd Michael de Leeuw. Vlak voor tust had Bram van Polen nog wel iets terug gedaan. De aanvoerder van PEC Zwolle, vanwege de zware van Wermeskerken weer rechtsback, tikte een vrije trap binnen.

Na rust liep FC Emmen verder uit. Onder aanvoering van nieuweling Jari Vlak had FC Emmen de controle. De van FC Volendam overgekomen Vlak tekende zelf ook voor de 3-1. De middenvelder raakte eerder dit seizoen in opspraak bij FC Volendam, raakte zijn basisplaats kwijt maar laat nu in de Eredivisie mooie dingen zien.

In Emmen werd het na 88 minuten toch nog spannend. PEC Zwolle had weinig te vertellen maar kwam via een standaardsituatie toch weer dichtbij. Ditmaal was het Yuta Nakayama die raak kopte uit een vrije trap. Daarmee maakte FC Emmen het zich onnodig moeilijk. PEC Zwolle ging er nog in geloven en even leek het nog mis te gaan.

FC Emmen bleef op de been. Door de drie punten heeft FC Emmen haar puntentotaal naar negen punten gebracht. Daarmee doet FC Emmen weer volop mee. De ploeg van Lukkien deed dat ook nog eens met behoorlijk voetbal. Het belooft onderin dus nog enorm spannend te gaan worden.