El Khayati keert terug bij ADO Den Haag

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Nasser El Khayati keert definitief terug bij ADO Den Haag. De 31-jarige middenvelder heeft in de Residentie een contract tot het einde van het seizoen getekend. De spelmaker was eerder tussen januari 2017 en augustus 2019 al de gevierde man in Den Haag en omstreken.

De voormalig speler van Kozakken Boys, Burton Albian en Queens Park rangers maakte El Khayati grote indruk bij ADO Den Haag. Na 82 officiële wedstrijden, 36 goals en 24 assists vertrok hij. In Qatar lonkte een lucratief contract. Bij Qatar SC verdiende hij ontzettend goed maar kwam hij tegelijkertijd maar weinig aan spelen toe. Het is dan ook niet gek dat El Khayati enige tijd geleden zijn contract liet ontbinden. De geruchten rondom ADO Den Haag waren er direct. El Khayati: “Het voelt als thuiskomen. Dit is en blijft mijn club.”

El Khayati vervolgt: “In het verleden is gebleken dat spelers het liefst in goede tijden terugkeren bij hun oude club. Maar ik vind dit juist een geschikt moment. Het is makkelijk om terug te keren als de club op een betere positie staat, maar ik hou van uitdagingen. De situatie van de club zorgt ervoor dat ik extra gebrand ben om de strijd aan te gaan en alles te geven voor lijfsbehoud. Ik heb al mooie tijden beleefd bij ADO Den Haag en ben de club tijdens mijn verblijf in Qatar altijd blijven volgen. Ook heb ik contact gehouden met een aantal mensen binnen de club.”

Mogelijk dat de middenvelder nog wel wat wedstrijdritme mist. Wel geeft hij aan door te hebben getraind. El Khayati. “Ik heb de afgelopen periode elke dag keihard getraind. Ik ben volledig fit, maar het is natuurlijk nog wel zaak om zo snel mogelijk weer ritme op te doen.”

Ook ADO Den Haag is uiteraard tevreden. “We zijn erg blij met de komst van Nasser en hopen dat hij ons kan helpen in ons gevecht voor behoud van het Eredivisieschap”, stelt Martin Jol, hoofd van het Technisch Hart. “We hopen dat hij mede het verschil kan maken in onze ploeg, zoals hij dat ook al deed in de periode tussen januari 2017 en augustus 2019. Hiermee willen we onze fans tevens laten zien dat we er alles aan doen om ADO Den Haag dit seizoen op hoogste niveau te houden.”