En dat is dertig: Robert Mühren blijft scoren

Manneshotit / Red Bull Content Pool

En dat is nummer dertig. Robert Mühren tekende vandaag in het thuisduel tegen SC Cambuur voor zijn dertigste goal van het seizoen. In totaal scoorde hij drie keer, waaronder twee keer vanaf de strafschopstip. Daarmee lijkt de 31-jarige aanvaller hard op weg naar de topscorerstitel in de Keuken Kampioen Divisie.

Robert Mühren kwam vandaag in het treffen met Excelsior twee keer tot scoren. Daarmee was de Volendamse goaltjesdief hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor het omdraaien van een achterstand in drie extra punten Excelsior nam vandaag tot twee keer toe een voorsprong. Het opende na zes minuten de score. Later pakte Excelsior na rust een 1-2 voorsprong. Veel maakte het niet uit. SC Cambuur zou in de tweede helft maar liefst zes keer scoren en daarmee met 7-2 winnen. Naast Mühren scoorde ook Ragnar Oratmangoen vandaag drie keer.

Overigens werd de mooiste goal vandaag in Leeuwarden niet gescoord door een speler van Cambuur. Die goal kwam op naam van Elías Már Ómarsson. De IJslandse aanvaller begon het seizoen met een karrenvracht aan goals maar kwam de voorbije periode nauwelijks nog aan scoren toe. Vandaag maakte de international van IJsland wel de mooiste goal van deze speeldag.

Door zijn goals passeerde Mühren vandaag de dertig goals. Na vandaag staat hij op 31 goals. Het moet wel heel gek lopen wil de Volendammer de topscorerstitel nauwelijks meer ontgaan. De achterstand van zijn concurrenten is namelijk enorm. Thomas Verheydt scoorde namens Almere City dit seizoen 19 goals. Later vandaag komt Almere City nog in actie tegen Roda JC. Ook Elías Már Ómarsson staat na vandaag op 19 goals.

De topscorerslijst van de Keuken Kampioen Divisie

  1. Robert Mühren (SC Cambuur) – 31 goals (+3)
  2. Thomas Verheydt (Almere City) – 19 goals
  3. Elías Már Ómarsson (Excelsior) – 19 goals (+1)
  4. Glynor Plet (Telstar) – 18 goals (+1)
  5. Jeredy Hilterman (Jong FC Utrecht) – 16 goals