Engelse interesse voor Fortuna Sittard verdediger

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

George Cox lijkt langzaam maar zeker onhoudbaar voor Fortuna Sittard. Inmiddels heeft Fortuna Sittard ook al een formeel bod uit de Championship ontvangen.

Spelers uit Engeland zijn gewild. Dat heeft alles te maken met de homegrown regels. Cox genoot zijn opleiding bij Brighton Hove & Albion maar was de afgelopen jaren actief in Nederland. Fortuna Sittard nam hem na een huurperiode vorig jaar zomer definitief over. Dat deed Fortuna Sittard voor een schijntje (50.000 euro). In de toekomst moet het wel een gedeelte van de transfersom afstaan.

Een bod van Queens Park Rangers had Fortuna Sittard vorige week al een flinke boekwinst op kunnen leveren. QPR bood namelijk 500.000 Britse pond, omgerekend zo’n 600.000 euro. Fortuna Sittard heeft dat bod echter naast zich neergelegd. Het hoopt op meer Engelse biedingen en daarmee een hogere prijs. De 23-jarige linksback ligt in Limburg nog tot de zomer van 2023 vast.

Overigens zit Fortuna Sittard zelf ook niet stil. Met de Duitse doelman Felix Dornebusch heeft Fortuna Sittard weer de beschikking over twee volwaardige keepers. De 26-jarige keeper komt over van Braunschweig en tekende een contract dat loopt tot medio 2022. Fortuna heeft een optie voor nog een jaar. Dornebusch kwam afgelopen seizoen tot een handvol wedstrijden. Eerder moest hij ook bij 1.FC Nürnberg en VfL Bochum vooral op de bank zitten.

Eerste doelman Yanick van Osch blijft ook langer in Sittard. Zijn contract werd verlengd tot 2023 met eveneens een optie op een extra seizoen.