Engelse interesse voor Kjell Scherpen

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Een opvallende wending in de strijd om Kjell Scherpen. PEC Zwolle leek lange tijd de beste papieren te hebben om de boomlange doelman van Ajax te huren. Mogelijk vertrekt de jeugdinternational echter definitief uit Amsterdam.

Het Algemeen Dagblad stelt namelijk dat Ajax in onderhandeling is met de Engelse club Brighton & Hove Albion over een verkoop van de keeper. Aanvankelijk zette Ajax in op een verhuur van de derde keeper. Een lucratief aanbod van Brighton wordt echter serieus overwogen. Scherpen heeft in Amsterdam nog een contract tot de zomer van 2023.

De grote vraag is of een transfer naar de Premier League voor de ontwikkeling van Scherpen goed is. De afgelopen twee jaar kwam de voormalig doelman van FC Emmen al nauwelijks aan spelen toe. Op papier krijgen volgend seizoen Maarten Stekelenburg, Remko Pasveer en André Onana de voorkeur.

PEC Zwolle lijkt naar alternatieven te moeten gaan kijken. Voor komend seizoen heeft PEC Zwolle nog geen Eredivisie-waardige doelman. Michael Zetterer keerde in de februari terug naar Werder Bremen, terwijl het aflopende contract met Xavier Mous niet wordt verlengd.