Eredivisie niet eens met keuze FIFA over Zuid-Amerika

Manneshotit / Red Bull Content Pool
De club uit de Eredivisie, verzameld in de Eredivisie CV, is tegen de uitbreiding van de komende twee interlandperiodes met twee extra dagen voor de Zuid-Amerikaanse landen. De FIFA heeft daartoe besloten ondanks onderbouwde bezwaren van verschillende partijen. Onder hen ook de World League Forum (WLF), de European Leagues (EL) en de European Club Association (ECA). Zij waren allen wel bereid mee te denken en één extra dag te accepteren.
Jan de Jong, directeur Eredivisie: “Door de eenzijdige uitbreiding door de FIFA kan de situatie ontstaan dat spelers fysiek of zelfs logistiek niet kunnen spelen in de Eredivisie. Dat is een onwenselijke situatie. We willen ons altijd constructief opstellen en actief meedenken. En zien daarbij natuurlijk ook het belang in van vertegenwoordigend voetbal, maar nu kunnen clubs waar de spelers onder contract staan deze niet opstellen in de nationale competities. De spelers zijn of lichamelijk gesloopt of halen het simpelweg niet om tijdig terug te zijn in Nederland. Dat doet iets met de sportieve balans, maar zeker ook met waarde van de Eredivisie. Dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn. Wij steunen dan ook de clubs die er voor kiezen hun spelers niet af te staan.”
Het Nederlandse voetbal levert ook deze interlandperiode weer de nodige internationals aan Zuid-Amerika. Zo is Luis Sinisterra opgeroepen voor Colombia. Dat land speelt de komende periode drie interlands, waarvan de eerste op donderdag 2 september (Bolivia uit) en de laatste op vrijdag 10 september thuis tegen Chili. Op 12 september lijkt Feyenoord het dan ook zonder haar sterspeler te moeten doen tegen Heracles Almelo. Ook Ajax is door de Argentijnse verplichtingen van Tagliafico en Martinez hard geraakt.

1 Trackback / Pingback

  1. Voetbalnieuws Site: Eredivisie niet eens met keuze FIFA over Zuid-Amerika | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.