Eredivisie verkiest Antony als speler van de maand

© Ajax
Antony is donderdag door de Eredivisie uitgeroepen tot Speler van de Maand. In de maand december heeft de aanvaller van Ajax volgens de statistieken het allerbeste gepresteerd. Teun Koopmeiners (AZ) en Nick Marsman (Feyenoord) maakten de top drie compleet.

In een voor Ajax minder succesvolle maand, met een thuisnederlaag tegen FC Twente (1-2) en een gelijkspel op bezoek bij Willem II (1-1), sprong Antony eruit als positieve uitblinker. De jonge Braziliaan was direct betrokken bij de zes Amsterdamse doelpunten. Op dit moment is Antony nog de recordaankoop van Ajax. Dat gaat met de aanstaande komst van Haller snel veranderen.

De Braziliaanse aanvaller was niet alleen betrokken bij zes doelpunten (2 goals, 4 assists). Antony viel ook positief op dankzij 10 gecreëerde kansen, 6 succesvolle dribbels en maar liefst 7 balveroveringen

Het mag bijna geen verrassing meer zijn. AZ-linksback Owen Wijndal is voor de tweede maand op rij Speler U21 van de Maand. Het is al de vierde keer dat de kersverse international de prijs wint.

Elftal van de Maand December

Ajax is met vier spelers hofleverancier van het elftal van de maand december. Daarnaast is opvallend dat FC Emmen-verdediger Araujo is opgenomen. Araujo scoorde voor de hekkensluiter van de Eredivisie twee keer. Daarmee sprongen zijn statistieken er uit.

Het volledige Elftal van de Maand: Nick Marsman (Feyenoord), Owen Wijndal (AZ), Roel Janssen (Fortuna Sittard), Miguel Araujo (FC Emmen), Sean Klaiber, Ryan Gravenberch (beiden Ajax), Teun Koopmeiners (AZ), Se (PSV), Lennart Thy (Sparta Rotterdam), Klaas-Jan Huntelaar en Antony (beiden Ajax).