ESPN schrapt livewedstrijden Keuken Kampioen Divisie

Foto credits: ESPN

Er dreigt opnieuw een impasse rondom duels in de Keuken Kampioen Divisie. Tot dusver waren alle duels live op televisie te zien. Wanneer er niets verandert, gaat dat vanaf komend weekend veranderen in gemiddeld twee liveduels per speelronde.

In de eerste en tweede periode nam ESPN de kosten voor haar rekening. In de derde periode sprongen de KNVB en de clubs zelf bij. Vandaag staan de laatste wedstrijden van die periode op het programma. Voor de vierde periode zijn nog geen afspraken gemaakt. De kosten zijn in de ogen van ESPN niet te verantwoorden tegenover de kijkcijfers. Een nieuwe bijdrage vanuit de clubs is financieel niet haalbaar.

Het kan er zo maar toe leiden dat met name de kleinere clubs in de Keuken Kampioen Divisie nog maar één of twee duels live te zien zijn. Een flinke tegenvaller voor de fans van deze clubs. Er wordt zelfs gevreesd voor het voorbestaan van de kleinere clubs. Immers, er is geen exposure meer van de sponsoren. Die geldschieters zullen zich dan ook nog wel bedenken wanneer er volgend seizoen een nieuwe sponsorvraag komt.

Zendgemachtigde ESPN gaat wel elke vrijdag vanaf elk stadion een schakelprogramma uitzenden. Ook heeft ESPN laten weten wat het speelschema voor livewedstrijden gaat worden. Wanneer clubs alsnog live op televisie willen komen dan verwacht de ESPN een bedrag van 7500 euro. Daarbij geeft ESPN geen garantie of die wedstrijd dan live op televisie te zien is of via een online kanaal.