Excelsior aast op overbodige aanvaller FC Groningen

Excelsior heeft volgens Voetbal International journalist Reon Boeringa interesse in Thijs Dallinga. De twintigjarige aanvaller is komende zomer transfervrij op te pikken bij FC Groningen. Dallinga loopt namelijk uit zijn contract.

Excelsior kondigde eerder deze week al een zomerse metamorfose aan. Een groot aantal spelers gaan de club verlaten. Ondertussen zet het ook steeds meer in op jong talent. Mooie voorbeelden hiervan zijn  Nathan Tjoe-A-On, Julian Baas, Mats Wieffer en Joël Zwarts. En dat aantal moet deze zomer groter worden. Alleen op die manier kan Excelsior in de toekomst financieel groeien.

Het is dan ook niet gek dat de nummer tien van de Keuken Kampioen Divisie uitkomt in Groningen. De twintigjarige Dallinga kwam dit seizoen tot vijf invalbeurten in de Eredivisie. Dat leverde 46 speelminuten op. Voor zijn ontwikkeling is het goed om wekelijks in actie te komen. FC Groningen betaalde in de zomer van 2018 nog een bescheiden transfersom aan FC Emmen. Een doorbraak kwam er in Groningen niet, maar mogelijk dus wel in Rotterdam.