Excelsior via strafschoppen naar kwartfinales KNVB Beker

Credits: ESPN

Excelsior heeft zich ten koste van MVV geplaatst voor de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker. In Maastricht won Excelsior de beslissende strafschoppenserie.

Wie anders dan goaltjesdief Elias Mar Omarsson opende in de Geusselt de score. De IJslander benutte een strafschop. De 0-1 stand bleef in Maastricht lange tijd op het bord staan. Via Kostons (’42) en Schroijen (’45) ging de thuisploeg toch nog met een voorsprong de rust in. Tot grote ontzetting van alles wat Excelsior was.

Na rust bracht Dijkhuizen met Van der Meer en Mendes Moreira twee nieuwe spelers in. Na een uur spelen kwam ook routinier Luigi Bruins in de ploeg. Twintig minuten voor tijd kwam Excelsior via Horemans op gelijke hoogte. Excelsior werd in die fase steeds sterker maar MVV bleef op de been.

Nadat er in de verlenging niet meer werd gescoord, moesten er strafschoppen genomen worden. Strafschop vier (Mickels) en zes (Mares) werden gestopt. Daarmee wist Excelsior-doelman Damen zich bij Mares te onderscheiden. Aan de kant van Excelsior benutte alleen Mendes Moreira zijn strafschop niet te benutten.

Excelsior zit na vandaag bij de laatste acht. Eerder verraste Excelsior al PEC Zwolle. De loting voor de kwartfinale is op een later moment.