FC Barcelona – Real Madrid dichterbij dan ooit

Manneshotit / Red Bull Content Pool

Een droom voor veel voetbalfans. Het bijwonen van FC Barcelona – Real Madrid staat bij menig voetbalfan hoog op het verlanglijstje. Toch lijkt dit dichterbij dan ooit. En dat is goed nieuws voor Nederlandse fans van Memphis Depay, Frenkie de Jong en Ronald Koeman.

De afgelopen 10, misschien wel 15 jaar was het bijna niet mogelijk om aan tickets voor El Classico te komen. De wedstrijd was al ruim van tevoren uitverkocht. En wanneer je toch de klassieker der klassiekers live wilde bijwonen moest je een godsvermogen voor een ticket betalen. En ook de lokale hotels in Barcelona en Madrid waren niet goedkoop. Bij een klein budget was een voetbalreis naar Barcelona – Real Madrid niet de meest voor de hand liggende optie.

Toch gloort er enigszins hoop. De sportieve malaise in Barcelona heeft er namelijk toe geleid dat het tot vandaag mogelijk was om officiële tickets te kopen zonder tussenkomst van reisorganisatie. Natuurlijk speelt corona een rol, maar de teloorgang lijkt de grootste rol te spelen in de mindere populariteit van voetbalfans.

Vandaag waren er voor FC Barcelona – Real Madrid op de website van de thuisploeg nog tickets beschikbaar. Nog altijd niet goedkoop maar fans zijn dan wel verzekerd van officiele wedstrijdtickets. De tickets kosten 99 euro per stuk.

FC Barcelona – Real Madrid wordt zondag gespeeld. De aftrap in Camp Nou is om 16.15 uur. Dit seizoen staan er nog minimaal twee duels tussen de beide topploegen op het programma. Naast het terugduel in Bernabeu staat er voor medio januari ook nog een bekertreffen op het programma.