FC Den Bosch en Jordania weten 9 maart meer

Foto: Marco Oomen Fotografie

FC Den Bosch weet dinsdag 9 maart waar het aan toe is. Dan vindt een zitting plaats tussen FC Den Bosch en voormalig eigenaar Kakhi Jordania.

De Georgische investeerder had de rechtbank gevraagd om uitstel. De rechtbank in Den Bosch gaat hier echter niet in mee. Hiervoor was de reden die Jordania schetste niet zwaarwegend genoeg. Jordania vroeg om uitstel omdat hij anders twee keer in quarantaine zou moeten. Zowel bij aankomst in Nederland voor de zitting, als later ook bij terugkeer in Georgië.

2 miljoen euro

Jordania spande de zaak eerder aan omdat hij een bedrag van bijna 2 miljoen euro op FC Den Bosch probeert te verhalen. De investeerder claimt dat FC Den Bosch in het seizoen 2018-2019 zonder zijn toestemming geld heeft uitgegeven. FC Den Bosch stelt juist dat Jordania in gebreke is gebleven. De hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie claimt ‘enkele tonnen’ omdat Jordania zijn afspraken niet is nagekomen.

FC Den Bosch leek eerder door Jordania te worden overgenomen. Met een aantal investeringen maakte FC Den Bosch forse stappen op de ranglijst. Dat kwam ook vanwege de vorstelijke salarissen die in Den Bosch werden betaald. Er werd zelfs al voorzichtig gesproken over de Eredivisie. De licentiecommissie van de KNVB hield de overname vanwege een groeiend aantal twijfels echter tegen.

Blik op de toekomst

Na het veto van de KNVB moest FC Den Bosch op eigen benen verder. Dat betekende in praktijk vooral veel bezuinigen. De laatste weken sijpelen er weer berichten door dat FC Den Bosch in de etalage staat. Zo werd Wesley Sneijder al met een zakenman aan de club gelinkt. De belangrijkste kandidaat is echter de Pacific Media Group, die in handen is van Amerikaanse en Chinese investeerders.

In de onderhandelingen met investeerders wordt ook gesproken over de wederzijdse claims van FC Den Bosch en Jordania. Mogelijk dat er begin maart meer duidelijkheid komt en dat dit ook het proces zal versnellen. De Pacific Media Group heeft ook in andere Europese landen clubs in handen.

1 Trackback / Pingback

  1. Voetbalnieuws Site: FC Den Bosch en Jordania weten 9 maart meer | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.