FC Den Bosch en Willem II doen zaken: drie transfers

Foto: Marco Oomen Fotografie

Een record voor FC Den Bosch. De club doet zaken met provinciegenoot Willem II en dat levert de club de hoogste transferopbrengst in de clubhistorie op. De pas achttienjarige Ringo Meerveld gaat namelijk FC Den Bosch verruilen voor Willem II. Dat leverde de Bossche club maar liefst 750.000 euro op.

Nog nooit verdiende FC Den Bosch zo veel aan een transfer. Zelfs niet door een transfer van Ruud van Nistelrooy. SC Heerenveen betaalde in 1997 volgens het Brabants Dagblad namelijk nog geen miljoen gulden. Nu stroomt er alsnog een forse som geld naar FC Den Bosch. Het overtreft zelfs het volledige spelersbudget van 650.000 euro. Daarnaast zal FC Den Bosch ook meedelen in een toekomstige transfer. Het is onbekend hoe hoog het doorverkooppercentage is.

Meerveld wordt gezien als één van de grootste talenten van de Keuken Kampioen Divisie. De pas achttienjarige Meerveld speelde al 46 duels op het tweede niveau van Nederland. Het was dan ook niet gek dat er meer belangstelling voor Meerveld was. Zo waren ook Sparta Rotterdam en SC Heerenveen in de markt. Het is echter Willem II dat aan het langste eind trekt en hem nu bindt.

FC Den Bosch en Willem II doen meer zaken. Rick Zuijderwijk (20) en Dylan Ryan (21) bewandelen de omgekeerde weg. Middenvelder Zuijderwijk wordt door FC Den Bosch gehuurd terwijl linksback Ryan definitief naar FC Den Bosch trekt. FC Den Bosch moet overigens vrezen voor nog een uitgaande transfer. Kevin Felida staat er ook bij een aantal clubs uit de Eredivisie goed op.