FC Den Bosch heeft nu ook international van Canada

Foto: Marco Oomen Fotografie

FC Den Bosch heeft er een international bij. De hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie mag straks een international van Canada tot haar selectie rekenen. Frank Sturing is namelijk opgeroepen voor de komende WK-kwalificatiereeks van het land.

De 23-jarige Sturing is geboren en getogen in Nederland. Toch komt het tot een uitverkiezing voor Canada. Zijn vader is namelijk in Canada geboren en vervolgens in Nederland opgegroeid. Voldoende voor Frank Sturing om in aanmerking te komen voor het nationale team. De voormalig speler van NEC trok deze zomer als amateur naar FC Den Bosch. Daar speelde hij inmiddels 10 duels in de Keuken Kampioen Divisie. Nu volgt dus mogelijk zijn debuut als international.

De grote ster van Canada is Alphonso Davies (Bayern München). Een andere bekende naam is aanvaller Cyle Larin die onder contract staat bij Besiktas. En tussen die namen staat dus ook Frank Sturing die bij de hekkensluiter van het tweede niveau in Nederland nog geen vaste waarde is. Overigens is Sturing niet de enige spelers van FC Den Bosch die nadrukkelijk in beeld is bij een land. Al lange tijd lonkt de bond van Curacao naar middenvelder én smaakmaker Kevin Felida.

Op papier hoeft Canada ook niet tot het uiterste te gaan. Het treft later deze week met Bermuda en Kaaiman Eilanden niet de grootste voetballanden. Later in deze WK-kwalificatiereeks wachten wedstrijden tegen Aruba en Suriname. Het versterkte Suriname geldt samen met Canada als favoriet voor de groepswinst.

https://twitter.com/CanadaSoccerEN/status/1374382932136140803