FC Den Bosch neemt na dit seizoen afscheid van trainer

Credits: Fotografie Marco Oomen

FC Den Bosch gaat op zoek naar een nieuwe trainer. De nummer negentien van de Keuken Kampioen Divisie gaat het contract met trainer Erik van der Ven niet verlengen.

Manager Voetbalzaken Jan Gösgens: “Persoonlijk vind ik het heel jammer dat Erik aan het einde van het seizoen bij FC Den Bosch vertrekt. Voor de buitenwereld lijkt het, door de stand op de ranglijst, wellicht niet onlogisch dat we nu bekend maken dat de wegen gaan scheiden. Maar daarmee zouden wij Erik tekort doen. Erik is bij uitstek iemand die in staat is om individuele, jonge spelers verder te helpen in hun ontwikkeling. Zijn manier van werken is professioneel. Daarmee heeft hij FC Den Bosch een positieve injectie gegeven. Daarnaast hebben we de afgelopen periode ook geconstateerd dat we anders denken over verschillende zaken. En dat heeft ons doen besluiten het contract niet te verlengen. Voor komend seizoen geven we daarom de voorkeur aan een nieuw gezicht voor de groep.  Het idee blijft: we kiezen bewust voor zelf opleiden. Wij gaan het seizoen met Erik zo goed mogelijk afmaken en daarbij verdient hij onze steun én de support van de achterban.”

De 36-jarige Van der Ven is sinds de zomer van 2019 werkzaam in Den Bosch. Eerder werd al bekend dat ook het aflopende contract van assistent-trainer Paul Beekmans niet zou worden verlengd. In de Bossche wandelgangen wordt veelvuldig de naam van Peter Uneken genoemd. De voormalig speler vertrekt aan het einde van het seizoen als trainer van Jong PSV.